Vergi Borcu Yapılandırması 2017
Maliye Bakanlığı tarafından ülkenin mevcut durumuna bakarak bazı önlemler almak amacı ile değişiklikler yapılmaya karar verildi. Bu değişikliklerden bir tanesi de ödenmemiş vergi borçları ile alakalı. Temmuz ayı başına kadar ödenmemiş olan vergi borçlarının tahsili konusunda yapılandırma yapılacak. Eğer bu yapılandırma geçerli olur ise 18 aylık olarak ödemeler sağlanabilecek. Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu konuyu özel bir televizyon kanalında ele aldı. Yaptığı açıklamalar ile vatandaşı mevcut durumundan kurtaracak olan, vergi borçlarının silinmesinin detaylarını verdi. Bizde sizlere Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın özel televizyon yayınında verdiği bilgileri detaylı olarak şimdi aktaracağız. İşte sizlere Naci Ağbal’ın açıklamaları ve haberimizin detayları…
Yeni yapılacak olan vergi düzenlemesi ile birlikte mevcutta bulunan vergi borçlarının 5 milyona kadar borçları tahsil edilecek. Bakanın verdiği bilgilere bakılacak olursa 90 milyar liraya kadar vergi borçları hallolacak. Vergi dairesinde bildiğiniz üzere bu borçların tahsili büyük oranda zahmetli ve zor. Rakam da bir hayli yüksek olunca işler tamamen karışıyor.
Şuan ki vergi borçları ile alakalı olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal şu sözleri kullandı; “Yaklaşık 4,5 ila 5 milyon mükellefimiz bu düzenlemeden yararlanacak. Sosyal güvenlik primleri olarak da yaklaşık 72 milyar liralık yeniden yapılandırılacak tutar var. Vergi artı prim olarak yaklaşık 162 milyar liralık tutarı, vatandaşın lehine yeniden yapılandırmış olacağız.” Dedi.
Özel televizyon yayıncılığı yapan NTV’de bu haberi veren Naci Ağbal, bu düzenlemenin çok farklı ve çok büyük olduğunu da söyledi. Vergi borçları dahil, prim borçları ve gümrük vergisi borçları bütün hepsi devlet tarafından yapılandırılabilecek.
Hangi borçlar kapsama giriyor?
Vergi, vergi cezası, sigorta primi, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, gümrük vergileri ve idari para cezaları, belediye ve özel idare bağlı ödemelerle, bazı idari para cezaları ile bu kamu alacaklarına ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi bunlar devlet tarafından yeniden yapılandırılabilecek.
Faiz oranları neler?
- 6 taksit 12 ayda yapılacak ödemeler için 1,045
- 9 taksit 18 ayda yapılacak ödemeler için 1,083
- 12 taksit 24 ayda yapılacak ödemeler için 1,105
- 18 taksit 36 ayda yapılacak ödemeler için 1,15