Araç Kredisi Alırken 2. Elde Yaş Sınırı ve Şartları Nelerdir?


Araç Kredisi Alırken 2. Elde Yaş Sınırı ve Şartları Nelerdir?

Yeni bir 2. El araç satın alacaksanız ve kafanızda bazı sorular varsa bu konuyu okuyabilirsiniz. Konu içerisinde yaş şartları ve yaş sınırı gibi şeyleri sizlere aktaracağız. Bilindiği üzere sadece 0 araçlara değil. Aynı zamanda 2. El araçlar içinde banka kredisi veriliyor. Daha öncesinde böyle bir sistem yokken değişen şartlar nedeniyle artık bankalar 2. El araç için kredi vermeye başladı. Fakat araç kredisi alırken 2. Elde araçlarda yaş sınır ve yaş şartı ne? İşte sizlere cevabı…

Diğer kredilerde olduğu gibi ilk olarak yaşınız değil. Kredi notunuza, gelir durumunuza, sigortanıza bakılıyor. Birde mevcut borçlarınıza bakılır. Bunlarda herhangi bir sorun çıkmadığında 2. Aşama gelir. Bu aşamada alacağınız 2. El aracın kaç yaşında olduğuna bakılıyor. Şimdi sizin aradığınız soru şu; ‘’2. Elde yaş sınırı ne?’’. Dediğimiz gibi böyle bir yaş sınırı var. Fakat bu yaş sınırı her bankaya göre farklılık gösteriyor. A bankasında 5 yaşındayken B bankasında 10 yaşındaki araca kredi verilebilir.

Genel olarak tüm bankalar 5 ila 10 yaş arasındaki tüm araçlara kredi veriyor. 10 yaşına kadar kredi veren bankalar arasında Garanti bankası bulunmakta. ING Bank’ta ise bu yaş sınırı 8 yaş. Aynı şekilde Vakıfbank’ta da 8 yaş sınırı bulunmaktadır. Birde vade farkı vardır. Vadeye göre yaş sınırı yine değişiklik göstermektedir. Sonuç olarakta bu iş tamamen bankanın insiyatindedir.

İkinci el araç kredisi için bakılacak olan şartlar ve gereksinimler; ‘’Kredi durumunuz ve finansal durumunuz. Kredi çekebilmeniz için kredi notunuzun düzgün olması ve yeterli limitin bulunması. Mevcut borçlar limitinizin fazla olması gerekli. 2. El araç kredisinde en fazla 48 ay vadeli krediler oluyor. Bankanın belirdiği yaş sınırları içerisinde olmalı araç. Aynı zamanda aracın tapusu sizin üzerine değil. Bankanın üzerine olur. Kredi bittikten sonra bu kalkar ve sizin üzerinize ruhsat vs. işler. Yani aracınız ilk olarak rehinli araç olarak geçer.’’ Kredinin yanında birde dosya masrafı vardır. Bu dosya masrafı mecburidir fakat ileride tüketici hakem heyetlerine başvurarak belki bu parayı geri alabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir