Devlet Destekli Hayvancılık Hibe Kredisi Nasıl Alınır?


Devlet Destekli Hayvancılık Hibe Kredisi Nasıl Alınır?

Hayvancılığı düştüğü içler acısı durumdan çıkarmak isteyen Türkiye, son zamanlarda bu sektörde atılımlar yapmaya başladı ve hayvancılığın her türlüsünü -küçükbaş, büyükbaş, kümes- desteklemeye başladı. Kurulan kurumlar sayesinde ihtiyaçları belirlemek bir hayli kolaylaştı. 2016 yılı itibariyle genç çiftçi adaylarının hayvancılık sektöründe başvurabileceği firmalar arasında KOSGEB, Tarım Kredi, Ziraat Bankası ve TKDK bulunuyor. Bu kurumlardan bazısı yalnızca alet ve edevat, barınak gibi temel gereksinimleri karşılanmasına yardımcı olurken bazısı ise hibe kredi ya da düşük faizli kredi sağlamaktadır. Yaygın görüşe göre hayvancılık destekleri 2017 kapsamında hizmet veren bu kurumlar içerisinde en iyi olanaklara sahip kredi ve hibe imkânlarını sunan kuruluş, Ziraat Bankasıdır. Satın almak istediğiniz hayvan sayısını belirleyerek Ziraat Bankasına kredi yada hibe başvurusu yapabilir, hayallerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra, tarım yapmak isteyen genç çiftçi için Tarım Kredi Kooperatifi de hizemt vermektedir.

Devlet Eksenli Hayvancılık Hibesi

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hayvancılık ile hayatını idame ettirmeye çalışan vatandaşlarına vereceği hibeleri TKDK ve KOSGEB üzerinden gerçekleştirmektedir. KOSGEB bazlı verilen krediler içinde de hayvancılık için ayrılmış belirli bir kota bulunmaktadır. Ekseriyetle hayvan üretmek isteyenler için hizet veren KOSGEB, olanaklarından faydalanmak isteyenlere Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nu zaruri tutmaktadır. TKDK’nın kredi ve hibelerinden faydalanmak amacındaysanız, yine kırsal çiftçilik eğitim merkezlerini ziyaret etmeniz, köy ve kasabalarda yaşamış olmanız önemlidir. Devlet bu sayede hayvancılık destekleri 2017 bazlı çalışmalarını örgütlemektedir.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine Dikkat!

Hayvancılığın usullerini öğretmek için kurulan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi hayvancılık sektöründe boy göstermek isteyenler için mühim bir önem teşkil etmektedir. Bu kursta, genç çiftçi için faydalı olabilecek tüm bilgiler, akıcı bir şekilde ona öğretilir. İş planı ve projesini nasıl yapacağı, neyin doğru neyin yanlış olduğu üzerinde durulur. Tamamen ücretsizdir. Uygulamalı Girişimcilik Kursuna, İŞKUR ve KOSGEB şubeleri vasıtasıyla şahsen başvuru yapılabilmektedir. Eğitimler hakkında etraflıca bilgi almak isteyen okuyucularımızın, İŞKUR ve KOSGEB şubelerinden birisine gitmelerini tavsiye ediyoruz. Eğer bulunduğunuz yerde bu şubelerden biri yoksa, telefonla arayarak da bilgi alabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir